Liposuction

Liposuction

Lazer liposuction nedir?

Lazer liposuction konvansiyonel liposuctionun lazer teknolojisi ile birleştirilmiş halidir. Konvansiyonel liposuctionda yalnızca cilt altı yağ dokuları kırılarak dışarı aspire edilirken, lazer liposuctionda aspirasyon öncesi ve sonrasında açılan aynı delikten girilerek dokulara lazer enerjisi de uygulanır. Böylelikle sadece yağların dışarı alınması ile yetinilmez lazerin etkisi ile yağ yıkım süreci ve sıkılaşma ameliyat sonrasında da devam ettirilir. Uygulanan en verimli  ve net sonuçlara sahip bölgesel incelme yöntemidir.

Lazer liposuction kimlere yapılır?
Bölgesel fazlalıklar, kontur bozuklukları ve kilo problemi olan her yaş ve cinsiyetteki hastalara kolaylıkla uygulanabilir. Lazer liposuction temelde bir kilo verme yöntemi olmasa da kontur bozukluklarını düzeltmek için alınan yağ aynı zamanda kilo kaybını da sağlar.

Klasik liposuction ve lazer liposuction arasındaki fark nedir?
Klasik liposuctionda işlem sadece o anda kırılıp dışarıya alınan yağ hücreleri ile sınırlı kalır. Ameliyat sonrası bölgenin şekillenmesi, uygulayıcının yetenek ve özenine bağlıdır. Ameliyat sonrası herhangi bir sıkılaştırma prosedürü uygulanmadığından bölgede bir takım düzensizliklere ve sarkmalara sebep olabilir.

Lazer liposuctionda ise aspirasyon öncesi uygulanan lazer dozu yağ hücrelerinin etkin ve homojen şekilde yıkılmasını sağlar. Liposuction yapılmasa dahi sadece lazer uygulaması bile bölgesel incelmede oldukça etkilidir. Aspirasyonla emilen yağ hücreleri dışında lazer ile yıkılan hücreler işlem sonrasındaki aylar boyunca yıkılıp atılmaya devam ederek süregelen bir incelme periyodu oluşturur. Aspirasyon sonrasında uygulanan lazer dozu ise bir miktar yağ yıkım homojenizasyonu ile ağırlıklı olarak cilt altı dokuları büzüştürerek cildin zemine yapışmasını sağlar böylelikle bölgede oluşabilecek yüzey düzensizlikleri önlenmiş olur ve sarkmaya sebebiyet verilmez. Aynı zamanda lazerin etkisi ile ameliyat sonrası daha hızlı toparlanma, daha az ağrı ve morluk görülmesi beklenir.

Hangi bölgelere lazer liposuction yapılır?
Vücutta cilt altı düzeyde yağ depolanan her bölgeye uygulanabilir yalnızca sinir ve damar dokularının yüzeysel seyrettiği bölgelere liposuctiona eşlik eden lazer uygulaması yapılmaz. Bu bölgeler sıklık sırasına göre;

Karın ve bel (Göbek)
Basen
Uyluk içi
Kol
Gıdı
Sırt
Kalça
Ayak bilekleri
Meme (Erkeklerde)


Yağ aldırma işleminde hacim (kilo) sınırı var mıdır?
Genel olarak uzaklaştırılan hacim toplamda hastanın hemodinamisini bozmayacak şekilde kilosuna ve vücut direncine göre şekillendirilir. Bir seferde aşırı miktarda yağ uzaklaştırılması hastanın sıvı dengesini olumsuz etkileyerek hayatını tehdit edebilir. Genellikle bu işlem sırasında üst limit yaklaşık 10 litre civarındadır. Buda yaklaşık 8 kilograma tekabül eder. Ne kadar yüksek hacim uzaklaştırılırsa ameliyat sonrası halsizlik şikayeti o kadar fazla görülür. Sadece kontur düzeltme amaçlı yapılan uygulamalarda ameliyat sonrasında hasta hiç bir olumsuzluk yaşamaz.

Lazer liposuction ağrılı bir işlem midir?
Klasik liposuctiona göre lazerin etkisi ile sinir uçlarının duyarsızlaştırılması sonucu daha az ağrılıdır bir veya birkaç bölgeye uygulandığında çıkarılan hacme de bağlı olarak hastalar aynı gün ağrısız şekilde günlük hayatlarına dönebilirler. Daha çok bölgeye uygulandığında ise ağrıdan ziyade kitle kaybına bağlı olarak halsizlik görülebilir. Olabilecek ufak tefek sızılar işlem yapılan bölgenin hareketi ile bir miktar alevlenir ancak sürekli bir ağrı görülmez.

Cerrahi süreç nasıldır?
Ameliyat öncesi tetkik ve konsultasyonların tamamlanması ile küçük bölgeler dışında genel anestezi altında nisbeten kısa süreli ve günübirlik bir ameliyat planlanır. Uygulama yapılacak bölgeye topografik çizim ve doz gereksinimi belirlendikten sonra bölgeye ulaşılabilecek en az görünen alandan bir kaç milimetrelik bir delik açılır. Bu delikten içeriye ilk olarak tümesan mayi denilen içinde ağrı kesici ve damar daraltıcı ajanlar bulunan bir sıvı verilir. Sonrasında aynı delikten lazer probu ile girilerek yeterli dozda lazer ışını verilerek yağ yıkımı sağlanır. Sonraki aşamada aspiratör kanülü ile bölgeden yağ emilimi yapılır. Son aşamada ise tekrar lazer cihazı kullanılarak bölgeye cilt sıkılaştırma ve kanama durdurma için gerekli dozda lazer ışını verilir. Açılan delik tek bir dikiş ile kapatılarak pansuman ve korse uygulaması yapılır.

Yağ aldırma işlemi SGK ya da özel sağlık sigortaları tarafından karşılanır mı?
Diğer estetik işlemlerde olduğu gibi yağ aldırma işlemi de özel sağlık sigortası veya SGK tarafından karşılanmaz.

Ameliyat sonrası günlük hayata ve iş hayatına ne zaman dönülür?
Kontur bozukluğu düzeltilmesi amacı ile yapılıp çok fazla hacim kaybına uğramayan hastalar aynı gün günlük hayatlarına ertesi gün ise iş hayatlarına dönebilirler. Hareket esnasında görülebilecek ufak tefek sızılar dışında herhangi bir zorluk yaşamazlar. Sakıncalı görülen herhangi bir hareket de yoktur. Kilo kaybına sebep olacak kadar yüksek hacimler uzaklaştırılan hastalarda ise işlem yine de günübirlik planlanır hasta aynı gün günlük hayatına dönebilir. İş hayatına dönmesi ise halsizlik düzeyinin azaldığı yaklaşık bir haftalık süreci bulabilir. Üç hafta sürecek korse kullanım süreci ile hasta işlem yapılan bölgenin aktif sportif faliyeti dışında her şeyi yapabilir. İşlemden hemen sonra bile banyo yapmasına engel bir durum yoktur. Olası ödem ve morluklar bir kaç haftada geçerken lazere bağlı sertliklerin geçmesi sekiz haftayı bulur. İşlem yapılan bölgenin son halini alması ise aylarca sürebilmektedir.

Ameliyat sonrası istirahat süreci
İhtiyacı olan ya da arzu eden hastalara işe başlama öncesinde tam olarak toparlanabilmesi için 20 güne kadar istirahat raporu verilebilir.

Ameliyat sonrası tavsiyeler
Ameliyat sonrasında hastanın mümkün olduğunca hareketli olması istenir, bu durum iyileşme ve ödemin atılma sürecini hızlandırır. Bölgenin aktif olarak sporla çalıştırılması için ise yaklaşık bir aylık sürenin geçmesi beklenir.  Ameliyat sonrasında ödem ve morluğu azaltmak için çeşitli jeller uygulanır herhangi bir sistemik tedavi önerilmez. Arzu edilirse milimetrik boyuttaki giriş delikleri için iz azaltıcı ajanlar da kullanılabilir.

Ameliyat sonrası ne zaman spora başlanabilir?
İşlemden hemen sonra hastanın yürüyüş, koşu gibi faliyetlerde bulunması iyileşme ve ödem azalması sürecini hızlandırdığı için doğrudan önerilir. İşlem yapılan bölgenin aktif çalıştırılması için yaklaşık bir ay beklenmesi önerilir. Bu süreçten sonra bölgeye uygulanan aktif egzersiz ise kasların üzerinde kalan örtü inceldiği için hastanın fiziki görüntüsünde olumlu değişiklikler sağlar. Bu nedenle uygun bir süre geçtikten sonra hastanın egzersiz ile kas geliştirmesi istediği kondisyona  ulaşmasını sağlar.

Lazer liposuction fiyatları neye göre değişir?
Lazer liposuction işlemin fiyatlandırılması hastanın kilo durumu ve hangi bölgelere işlem istediğine göre değişkenlik gösterir.

Başa dön
Open chat
Hello 👋
Can we help you?